name | autoweek.cz

Sdílení aut je trend, vydělá peníze

Sdílení aut je trend, vydělá peníze

12.01.2018 | Vladimír Rybecký | Trendy

Sdílením auta přes HoppyGo si lze přivydělat, vyměnit pár zážitků, stát se součástí komunity a navíc přispět k šetrnějšímu chování vůči životnímu prostředí.
Podle statistik Centrálního registru vozidel je v České republice registrováno přes 5, 5 milionu osobních aut, která v průměru 95 % času stojí na ulici nebo v garáži. HoppyGo jim najde smysluplnější využití. HoppyGo vytvořila společnost CreativeDock pro Škoda Auto DigiLab na začátku roku 2017. Aplikace je dostupná pro mobilní telefony s operačními systémy Android a iOS. Pomáhá lidem, kteří auto nemají, a zrovna by se jim hodilo, a majitelům aut vydělá peníze.
 
Z průzkumů vyplývá, že auto v České republice průměrně využíváme jen z 5 %, po zbytek času je nečinně zaparkované. A právě v tu dobu, kdy ho nepotřebujete, vám může vydělávat peníze.
 
„Majitelé aut si u nás v HoppyGo vydělají v průměru 3000 až 4000 Kč za měsíc. Tato částka pokryje náklady na údržbu auta a ještě pomůže třeba se splácením leasingu. Je na každém, jak často a na jak dlouho umožní Hoppy výpůjčky řidičům. Cenu výpůjčky si určuje každý sám. Na nás je majiteli poradit takovou cenu, aby jeho auto mělo co největší šanci uspět,“ říká generální ředitel HoppyGo Edward Meegan.
 
Jak na to? Stáhněte si aplikaci HoppyGo do svého mobilního telefonu a zaregistrujte se.  HoppyGo si vás následně prověří. „Od majitelů potřebujeme jen kopii technického průkazu a případně plnou moc, pokud nejste přímým vlastníkem auta,“ dodává Edward Meegan.
 
Jakmile HoppyGo auto schválí, označíte si v kalendáři dny, kdy ho chcete pronajímat, a už se můžete těšit na první výpůjčku. A protože je pro HoppyGo bezpečnost na prvním místě, tak jediné omezení u aut je jejich věk. Kromě zachovalých veteránů zde nenajdete žádná auta starší 20 let. 
 
HoppyGo kryje záda nejen řidičům, ale také majitelům aut v aplikaci. V ceně zápůjčky je automaticky započítané havarijní pojištění, které majitele chrání nejen v případě autonehody, ale také proti odcizení, živelní události nebo vandalismu a poškození. Nad rámec standardního havarijního pojištění je dále sjednáno pojištění i pro případ zpronevěry a podvodu. Pojištění se aktivuje při každém pronájmu auta jeho předáním řidiči a končí vrácením auta jeho majiteli.
 
Celý proces Hoppy výpůjčky je jednoduchý a doprovází ho intuitivní kroky aplikace, takže to zvládne opravdu každý. Více informací najdete na www.hoppygo.cz. Aplikace je dostupná pro mobilní telefony s operačními systémy Android a iOS.