name | autoweek.cz

Sloučení dvou největších P2P carsharingů

Sloučení dvou největších P2P carsharingů

12.07.2018 | Vladimír Rybecký | Trendy

HoppyGo nově nabízí přes tisíc vozů a využívají jej desítky tisíc uživatelů. HoppyGo je tak největším carsharingem v ČR se silným zázemím díky Škoda Auto DigiLab a Leo Express. Novou mobilní aplikaci mohou využívat uživatelé obou původních platforem.
Dva největší poskytovatelé P2P carsharingových služeb v České republice, SmileCar a HoppyGo, se na základě schválení ÚOHS kompletně slučují. Vznikla tak jednotná platforma ke sdílení vozů HoppyGo, která spojuje výhody obou původních služeb a funguje pod záštitou Škoda Auto DigiLab a Leo Express. Toto silné spojení umožní dosavadním desítkám tisíc zákazníků výběr z více než 1000 vozů, čímž se HoppyGo stává největším poskytovatelem půjčování osobních automobilů v České republice.
 
Sloučení obou platforem přináší sjednocení služeb a nabízeného vozového parku, z něhož budou těžit zákazníci obou původních poskytovatelů. HoppyGo zůstává nadále bez vstupních poplatků a nabízí samostatné a speciálně navržené povinné ručení vč. havarijního pojištění s denní tarifikací, okamžité zaslání platby za zapůjčení vozu na účet majitele nebo asistenční služby vč. možnosti odtahu.
 
Mezi novinky, které HoppyGo představuje, patří automatické dopočítání rozdílu stavu paliva po dojetí a přímé vyúčtování, možnost rezervací na webu, okamžitá rezervace bez nutnosti potvrzení majitelů vozů, možnost určení vlastní ceny za extra kilometry, nastavení vlastní délky rezervace a další možnosti filtrování. Majitelé aut, kteří vozy v rámci carsharingu pronajímají, pak mohou těžit ze dvojnásobné carsharingové komunity v podobě desítek tisíc uživatelů.
 
Od 11. července mohou uživatelé obou původních služeb na mobilních telefonech využívat jedinou – novou aplikaci HoppyGo. Ke stažení je k dispozici jak na platformě iOS, tak Android. Aplikace HoppyGo nově funguje i na webovém rozhraní.