name | autoweek.cz

FCA Airflow Vision Concept pro CES

FCA Airflow Vision Concept pro CES

03.01.2020 | Vladimír Rybecký | Trendy

Koncern FCA na veletrhu spotřební elektroniky CES 2020 v Las Vegas předvede nejnovější technologie spojené s elektrifikací, uživatelským zážitkem a konektivitou s připomínkou historie společnosti. Vše dohromady bude propojeno v konceptu prémiového vozidla Airflow Vision.
Od doby, kdy se před téměř sto lety objevilo první autorádio, automobiloví technici pracují na tom, aby do něho přidali co nejvíc dalších technologií. Protože se CES zaměřuje na elektroniku, FCA spojila tradici s novou technikou, která reaguje na rostoucí požadavky kupujících.
 
Elektrifikovaná vozidla, konektivita a autonomní řízení patří v automobilovém průmyslu mezi aktuální témata. FCA proto na veletrhu CES vizuálně a fyzicky představuje své úsilí v těchto oblastech ve světě neustále se měnící techniky při zachování respektu k historii společnosti.
 
Airflow Vision je designérský koncept, který představuje novou generaci prémiové dopravy a uživatelské zážitky (UX - User Experience) tím, že zvažuje, jak se mohou řidič a cestující sžívat s pokročilými technologiemi. Je vytvořen pro zákazníky žijící stále v pohybu (on-the-go) a toužící po prvotřídních zážitcích z cestování ale zároveň požadující používání techniky v klidném prostředí.
 
V interiéru hraje významnou roli dojem uživatele. Proto je navržen tak, aby poskytoval podmanivý zážitek pomocí vícevrstvé grafiky s vysokým kontrastem a promyšlenými detaily. Uživatel bude moci vše vidět a užívat způsobem, který je bezpečný, snadno použitelný a srozumitelný. Displeje lze přizpůsobit, zjednodušit a seskupit podle individuálních potřeb a zájmů. Nabízí se jich víc, takže uživatel má přístup k potřebným informacím a sám si určuje jak se zobrazí. Informace na displejích lze sdílet se všemi cestujícími.
 
Jednoduchý, moderní a prostorný interiér, zdůrazněný lehkou uklidňující paletou barev a LED osvětlením, nabízí cestujícím domácí prostředí daleko od domova a prvotřídní cestovní zážitek. Díky rozměrům a rovné podlahové plošině z vozu Chrysler Pacifica PHEV vytváří interiér prostor pro všechny cestující. Prémiové semišové a kožené materiály dodávají cestujícím při každém dotyku pocit luxusu. Sedadlo používá jedinečnou štíhlou strukturu, která zvyšuje pohodlí a prostornost a vytváří maximální prostor pro nohy a ramena, ale osobní úložný prostor pro každého cestujícího.
 
Vnější design Airflow Vision naznačuje budoucnost prémiového designu FCA s atletickým profilem, dlouhým rozvorem, elegantními liniemi a širokým postojem. Krystalizované textury po celém vozidle mají evokovat pocit přesnosti. LED křišťálové osvětlení plynule prochází přes celý vůz. Dramatický výraz Airflow Vision je doplněn uklidňující barvou Arctic White se spodní částí v  Celestial Blue.