name | autoweek.cz

Volkswagen ID.3 elektrizuje český trh

Volkswagen ID.3 elektrizuje český trh

22.09.2020 | Vladimír Rybecký | Nové modely

Nový Volkswagen ID.3 už je oficiálně k dispozici u českých prodejců v šesti nakonfigurovaných stupních výbavách s cenami od 1 014 900 Kč. Zájemci si mohou ID.3 vyzkoušet u prodejců značky Volkswagen.
Nový Volkswagen ID.3 je milníkem na cestě k všeobecné akceptaci elektromobility. To ocenila i porota AutoBest udělením ceny EcoBest 2019 tomuto kompaktnímu plně elektricky poháněnému vozu. Volkswagen slibuje, že elektromobil ID.3 představuje stejný průlom v oblasti mobility jako jeho legendární předchůdci Brouk a Golf.
 
Možnost se seznámit
Nový Volkswagen ID.3 je připraven u prodejců k důkladné prohlídce i testovacím jízdám. Příležitost vyzkoušet si tento elektromobil v reálném provozu mají až do 28. září také návštěvníci festivalu Praha Září, který se koná na výstavišti v pražských Holešovicích za podpory značky Volkswagen.
 
Platforma MEB umožňuje maximálně využívat přednosti elektrického pohonu pro mimořádně prostorný interiér. Trakční elektromotor s nejvyšším výkonem 150 kW (204 k) a maximálním točivým momentem 310 N.m pohání zadní kola. Elektrickou energii mu dodává sada akumulátorů, jejíž využitelná kapacita 58 kWh vystačí k ujetí až 420 km (podle WLTP). Akumulátory lze nabíjet střídavým proudem (nabíjecí výkon 11 kW) nebo stejnosměrným (nabíjecí výkon 100 kW).
 
Šest stupňů výbav
Volkswagen ID.3 byl nyní oficiálně uveden na český trh v šesti předem nakonfigurovaných stupních výbavy pro rozmanité skupiny zákazníků. Základem všech aktuálně nabízených variant je verze ID.3 Pro Performance. Výbavové linie se odlišují pakety nejoblíbenějších prvků výbavy. Všechny verze jsou vybaveny 18“ ocelovými koly, tepelným čerpadlem, navigačním systémem s optimalizací dojezdu, adaptivním tempomatem a telefonním systémem s indukčním nabíjením.
 
Nejdostupnější ID.3 Life udržuje příznivou cenu 1 014 900 Kč s důrazem na komfortní výbavu v paketech Infotainment a Comfort. Comfort zahrnuje vyhřívání volantu a sedadel vpředu nebo dva dodatečné vstupy USB-C. ID.3 Style za 1 097 900 Kč obsahuje navíc také paket Design Plus, jehož součástí je panoramatické skleněné střešní okno, progresivní světlomety IQ.Light-Matrix LED a zadní svítilny LED s dynamickými ukazateli směru.
 
ID.3 Business za 1 106 900 Kč má navíc bezpečnostní výbavu rozšířenou o paket Assistance, který zahrnuje přednárazový bezpečnostní systém PreCrash, zadní kameru a bezklíčkový přístup Keyless Access. Pro rodiny je koncipován ID.3 Family s cenou 1 133 900 Kč a paketem Comfort Plus, v němž je dvouzónová automatická klimatizace Climatronic nebo variabilní podlaha zavazadlového prostoru.
 
Pro fanoušky vyspělé techniky přidává ID.3 Tech za 1 177 900 Kč pakety Infotainment Plus, Assistance Plus a Design Plus. Řidič má před sebou průhledový Head-up displej s rozšířenou realitou a k tomu soubor nejvyspělejších asistenčních systémů: Travel Assist umožňuje částečně autonomní jízdu, Side Assist hlídá mrtvý úhel při změně jízdního pruhu, Emergency Assist vůz bezpečně zastaví při náhlé zdravotní indispozici řidiče a PreCrash připraví bezpečnostní systémy s předstihem na hrozící kolizi, a tím poskytne posádce nejlepší možnou ochranu.
 
Pro maximalisty je připraven ID.3 Max za 1 235 900 Kč. Jeho výbava obsahuje navíc také paket Sport Plus, který dává progresivním řízením a adaptivními tlumiči DCC vyniknout mimořádnému temperamentu elektrického pohonu i jízdním vlastnostem vozu s pohonem zadních kol ve spojení s nízkým těžištěm a rovnoměrným rozložením hmotnosti mezi nápravy.
 
Nabídka financování
Společnost Volkswagen Financial Services pro nový Volkswagen ID.3 připravila speciální nabídku financování v podobě výhodného úvěru. Při složení akontace ve výši 21 % (odpovídá výši DPH, kterou si plátce může nárokovat), délce splácení 60 měsíců a poslední nerovnoměrné splátce ve výši 30 % činí měsíční splátka 11 958 Kč včetně pojištění.
 
Volkswagen bude modelovou řadu ID.3 postupně rozšiřovat. K dispozici bude také cenově dostupnější verze s kapacitou 45 kWh určená především pro městský provoz, zatímco vrcholné varianty bude napájet sada akumulátorů s využitelnou kapacitou 77 kWh pro cestování na dlouhé vzdálenosti díky dojezdu až 549 km (podle WLTP).