name | autoweek.cz

AutoBest - Mission Impossible podruhé

AutoBest - Mission Impossible podruhé

03.12.2021 | Vladimír Rybecký | Aktuality

Stejně jako před rokem dokázala organizace AutoBest zdánlivě nemožné - uspořádat závěrečný test finalistů v rakouském Teesdorfu, tentokrát i s tradiční prezentací.
Výcvikový areál rakouského autoklubu ÖAMTC v Teesdorfu nabízí pro zkoušky finalistů ankety Auto Best - Best Buy Europe ideální podmínky. Je zde možné ověřit chování vozů na silnicích  i v extrémních situacích, do nichž se ale mohou dostat všichni řidiči v běžném provozu v okolí malebného městečka Kottingbrunn. Navíc je zde i prostor pro jednání porotců při rozhodování o dalších udělovaných cenách.
 
Stejně jako před rokem závěrečný test ovlivnila pandemická situace v Evropě. Navíc pouhý den před zahájením testovacích jízd v Rakousku vstoupil v platnost úplný lockdown. Přesto se i při dodržení veškerých hygienických předpisů podařilo zdánlivě nemožné - uskutečnit kompletní naplánovaný program včetně tradičních prezentací většiny vozů s osobní účastí zástupců značek Dacia, Renault a Škoda, přičemž v případě dalších značek vedení společností nepovoluje v současné době cesty do zahraničí. I přes omezení dopravy se většina členů poroty do Rakouska dorazila - chyběli jen ti, kterým v účasti zabránily zdravotní problémy nebo vedení redakcí zakazující cestování do zahraničí.
 
Stejně jako před rokem mělo setkání v Teesdorfu dvojnásobný význam pro všechny zúčastněné - nejen díky jedinečným řidičským zážitkům, při nichž všichni finalisté prokázali své kvality, ale také díky možnosti vyměnit si v této složité době své osobní i profesní zkušenosti ze situace v různých zemích po celé Evropě.
 
Porotci AutoBest nyní hodnotí všechny finalisty na základě osvědčených, přesně definovaných 13 kritérií aby v nejbližších dnech padlo rozhodnutí o tom, který z vozů bude doporučen jako nejlepší koupě pro běžné motoristy v Evropě.