name | autoweek.cz

Škoda Auto zakládá společný podnik s Etnetera Group

Škoda Auto zakládá společný podnik s Etnetera Group

07.01.2022 | | Tiskové zprávy

Škoda Auto s IT holdingem Etnetera Group zakládá společný podnik Green:Code s cílem optimalizovat uživatelskou zkušenost zákazníků značky Škoda a vytvořit software nové generace pro éru elektromobility.
Škoda Auto zakládá společný podnik s v Praze sídlícím IT holdingem Etnetera Group. Spojením odborných znalostí a agilních metod vývoje automobilka dále pokračuje ve své strategii digitalizace. Nově vytvořená společnost Green:Code poskytne automobilce odborné znalosti nezbytně nutné pro vývoj software pro svůj ekosystém vozů, mobilních aplikací a webových portálů. Cílem je optimalizovat uživatelskou zkušenost zákazníků společnosti Škoda Auto a vytvořit software nové generace pro éru elektromobility.
 
Green:Code zahájí počáteční vývojovou práci a implementaci od začátku tohoto roku. Nový společný podnik bude sídlit v Praze a během několika příštích let přijme až 200 IT odborníků. Většinu z nich budou tvořit vývojáři, softwaroví architekti, business analytici, designéři UX/UI a testeři. O řízení společnosti Green:Code se podělí obě zakládající společnosti. Jednatel Marian Pavlík ze Škoda Auto více než 20 let pracuje pro koncern Volkswagen na vedoucích pozicích v oblasti IT a jednatel Václav Bittner je jedním ze zakladatelů společnosti Etnetera Group.
 
„V České republice máme živý trh mladých a inovativních IT firem. Spojení síly a průmyslového know-how společnosti Škoda Auto s odbornými znalostmi v oblasti softwaru skupiny Etnetera bude přínosné pro obě strany. Jsem přesvědčen, že díky tomuto strategickému partnerství dosáhneme svého cíle,“ řekl člen představenstva Škoda Auto za oblast Nákupu Karsten Schnake.
 
„Škoda Auto se společností Etnetera již mnoho let úspěšně spolupracuje. Společně jsme například vyvinuli aplikace pro chytré telefony MyŠkoda a Škoda Plus. Založením společného podniku Green:Code naše partnerství nyní posouváme na další úroveň. Škoda Auto bude využívat odborné znalosti, rychlost a kvalitu výkonu společnosti Etnetera,“ dodal vedoucí IT ve Škoda Auto Klaus Blüm.
 
„Společný podnik se Škoda Auto završuje naši téměř patnáctiletou spolupráci na projektech, které zásadně ovlivnily současnou podobu digitalizace vozů značky Škoda. Naší další společnou ambicí bude spojit naše agilní metody a firemní kulturu s korporátním prostředím a pokračovat ve vývoji softwarových řešení a aplikací, které vůz a jeho řidiče propojí s dokonalým ekosystémem digitálních nástrojů,“ řekl výkonný ředitel společnosti Etnetera Group Martin Palička.