name | autoweek.cz

Automobilist získal další investici od Karla Komárka

Automobilist získal další investici od Karla Komárka

03.02.2022 | | Tiskové zprávy

Podnikatel Karel Komárek zvýšil svůj podíl ve společnosti Automobilist, který tak nyní čítá 50 %. 
Automobilist je známým výrobcem uměleckých děl s tematikou motoristického a automobilového sportu, která vznikají ve spolupráci s globálními značkami. Mezi ambasadory společnosti Automobilist patří bývalý trojnásobný mistr světa F1 Jackie Stewart či vicemistr světa David Coulthard. 
 
Karel Komárek soukromě podporuje společnost Automobilist od jejího vzniku v roce 2018. Svůj podíl navýšil na 50 % na konci loňského léta. „Ten projekt jsem si oblíbil od začátku. Byla to hodně intuitivní a osobní volba, díky níž se rozšířily nejen moje byznysové, ale i osobní vazby. Dosavadní výsledky Automobilistu ukazují, že jeho tým je schopen naplnit i další ambiciózní plány. Líbí se mi stávající produkty, a hlavně vize do budoucna,“ uvedl Komárek.
 
Společnost získala věhlas díky svým licencovaným uměleckým dílům, která probouzí k životu a v bezkonkurenčním rozlišení zachycují významné okamžiky z historie i současnosti motoristického sportu. Díla jsou dostupná jak v tištěné verzi, tak jako tzv. NFT, tedy sběratelské tokeny obchodovatelné kryptoměnami. Navýšení kapitálu umožní společnosti expandovat na globálním trhu.
 
„Jsem přesvědčen, že v příštích třech letech nás čeká zásadní růst. Počítáme totiž s publikem, které zahrnuje 1,3 miliardy majitelů aut, další 1,9 miliardy osob sledujících motoristický sport a 1,5 miliardy lidí, které zaujmou naše budoucí projekty. Jedním z důležitých impulsů je určitě strategická podpora ze strany Karla Komárka,“ přibližuje plány generální ředitel firmy Automobilist Pavel Turek.
 
Po prvotních dílech z oblasti NFT se Automobilist připravuje na to, že se stane permanentním členem virtuálního světa Metaversa. Její vizí je poskytnout globální komunitě unikátní zážitky ze světa motorsportu, online her nebo digitálně-fyzické zážitky, které zprostředkuje systém Web3.
 
Společnost Automobilist je uznávaná pro své výtvarné zpracování a autentické ztvárnění představovaných vozů. Za každým dílem se skrývá příběh plný emocí vytvořený výkonným týmem, jehož členové se rekrutují z několika národů na třech kontinentech. Společnost založila trojice mužů Pavel Turek, Jan Rambousek a Petr Milerski.
 
Většina děl vzniká díky oficiálním partnerstvím s formulí 1, Mistrovstvím světa v rallye (WRC) a ACO 24 hodin Le Mans i s automobilovými značkami Mercedes-Benz, Aston Martin, McLaren nebo Maserati. V klíčových okamžicích, zachycených v dílech Automobilist, můžeme vidět Lewise Hamiltona, Landa Norrise, Michaela Schumachera, Jodyho Schecktera, Davida Coultharda nebo Jackieho Stewarta.
 
Automobilist provozuje oficiální Print Store pro seriál F1, vytrvalostní závod 24 hodin Le Mans a WRC. Společnost má e-shop automobilist.com a kamenný obchod v Mnichově - další se bude v průběhu února otevírat Praze. V roce 2021 prodala 31 000 digitálních a fyzických produktů na 75 trzích světa.
 
Karel Komárek je zakladatel skupiny KKCG.  Ta své aktivity soustřeďuje na oblast loterií a herního průmyslu, ropy a zemního plynu, informačních technologií či real estate. Skupina KKCG podniká ve 35 zemích světa a patří do ní společnosti jako Allwyn, MND Group, ARICOMA Group, KKCG Real Estate, Springtide Ventures a další.  V roce 2021 časopis Forbes odhadl jeho majetek na 5,4 miliardy dolarů a zařadil ho na 502. místo žebříčku světových miliardářů a druhého nejbohatšího Čecha.
 
Karel Komárek je významným mecenášem. Jeho rodinná nadace Karel Komárek Family Foundation dlouhodobě podporuje Kennedy Centrum ve Washingtonu. Vloni věnovala 7,5 milionu dolarů na obnovu jižní Moravy zničené tornádem. Komárek sponzoruje mezinárodní hudební festival Dvořákova Praha a jeho Nadace Proměny téměř 15 let kultivuje životní prostředí a veřejný prostor.