name | autoweek.cz

Honda představila nový Civic e:HEV

Honda představila nový Civic e:HEV

24.03.2022 | Vladimír Rybecký | Nové modely

Honda představila nový Civic e:HEV, už 11. generaci kompaktního modelu přicházející na trh po 50 letech úspěšné produkce tohoto modelu.
Hondy Civic se od uvedení první generace v roce 1972 prodalo více než 27,5 milionů kusů. Nová 11. generace Hondy Civic přijde do Evropy od podzimu 2022.
 
Oproti předchozí generaci Civicu se základna předního sloupku posunula více dozadu a srovnala se se středem předních kol. Nejvyšší bod linie střechy je nyní více vpředu než u předchozího modelu. Kapota byla ve srovnání s předchůdcem snížena o 25 mm, větší skleněné plochy zajišťují zalití interiéru světlem. Nižší profil karoserie v kombinaci s širším rozchodem zajišťuje sportovní nízký postoj. Vnější zpětná zrcátka jsou nyní připevněna přímo na přední dveře.
 
Díky o 35 mm delšímu rozvoru náprav je interiér nejen prostornější a pohodlnější, ale zlepšila se také jízdní dynamika a směrová stabilita. Konstrukce zadních výklopných dveří je poprvé u modelu Civic plastová, o 20 % lehčí než u předchozího modelu. Horizontálně členěná přístrojová desky zdůrazňuje šířku kabiny. U verze Advance je displej řidiče vybaven barevným 10,2“ HD LCD displejem. Centrální dotykový displej se zvětšil na 9“ a posunul se výš, aby se minimalizovaly nutné pohyby očí.
 
Hybridní technologie Honda e:HEV (Hybrid Electric Vehicle) je standardem. Kombinuje nový akumulátor a dva kompaktní elektromotory s nově vyvinutým 2,0 l zážehovým motorem pracujícím s Atkinsonovým cyklem a s přímým vstřikováním. Nejnovější verze spalovacího motoru má několik inovací, které přispívají k dosažení tepelné účinnosti 41 %, ​​což je jedna z nejvyšších hodnot u sériově vyráběných silničních vozidel. Elektromotor vyvine maximální výkon 135 kW a maximální točivý moment 315 N.m