name | autoweek.cz

Elektromobily jezdí víc než auta na benzin

Elektromobily jezdí víc než auta na benzin

15.05.2022 | Vladimír Rybecký | Aktuality

Elektromobily v Německu najezdí v průměru víc kilometrů než auta na benzin a uživatelé turbodieselů najezdí jen o 7 % víc než je průměr elektromobilů. Vyplynulo to z hodnocení srovnávacího portálu Check24.
Řidiči elektromobilů v Německu loni najezdili v průměru 12 127 km, o 18,8 % víc než řidiči aut s motory na benzin (10 210 km). Motoristé s vozy na naftu ujeli v průměru 13 049 km, tedy jen o 7 % víc než elektromobily. Majitelé hybridů najeli 12 763 km, tedy o 14 % víc než je průměr všech osobních vozů pojištěných přes Check24 (11 230 km). Čísla vycházejí ze závěrů pojistných smluv automobilů prostřednictvím Check24.
 
„Tvrzení, že elektromobily najedou méně kilometrů než auta se spalovací motory, lze vyvrátit na základě ročního počtu najetých kilometrů našich zákazníků Check. Dojezd elektromobilů se neustále prodlužuje a obavy z uvíznutí jsou nyní neopodstatněné. Vzhledem k rostoucím cenám pohonných hmot a vládním dotacím na elektroauta bude poptávka nadále stoupat,“ říká generální ředitel pojištění motorových vozidel v Check24 Rainer Klipp.