name | autoweek.cz

Dobíjecího modul Huawei nové generace

Dobíjecího modul Huawei nové generace

19.06.2022 | | Tiskové zprávy

Společnost Huawei představila na veletrhu EVS35 dobíjecí modul nové generace FusionCharge 40 kW DC.
Společnost Huawei na nejvlivnější mezinárodní akci v oblasti elektromobility, 35. mezinárodním sympoziu a výstavě elektromobility EVS35 (Electric Vehicle Symposium & Exhibition) představila dobíjecí modul nové generace FusionCharge 40 kW DC. Tento vysoce účinný dobíjecí modul by se měl v budoucnu stát základem dobíjecích stanic pro elektromobily, přinést jejich uživatelům komfortnější dobíjení a provozovatelům i dopravcům úsporu nákladů za provoz a údržbu stanice.
 
Hlavní výhody dobíjecího modulu nové generace FusionCharge 40 kW DC od Huawei:
Spolehlivost
Použité technologie zalévání a izolace zajišťují dlouhodobě spolehlivý provoz v náročných podmínkách s roční poruchovostí menší než 0,2 %. Nový modul navíc podporuje funkce inteligentního provozu a údržby i možnost vzdálené bezdrátové aktualizace OTA (over-the-air) a eliminuje tak nutnost návštěv stanice.
Účinnost
Výkonnost modulu překonává stávající průměr v oboru o 1 %. Ročně tak může 120 kW nabíjecí stojan vybavený tímto novým produktem ušetřit 1140 kWh energie.
Tichý provoz
Nový dobíjecí modul Huawei je oproti průměrné hodnotě v oboru o 10 dB tišší. Pokud detekuje snížení teploty, automaticky upraví otáčky ventilátoru pro ještě tišší provoz. Je tedy vhodný i do oblastí citlivých na hluk.
Všestrannost
Modul je zařazen do třídy EMC B, takže jej lze nasadit v obytných oblastech. Díky širokému rozsahu napětí navíc umožňuje nabíjení různých typů vozidel s různým nabíjecím napětím.
 
Společnost Huawei dále nabízí kompletní portfolio nabíjecích řešení pro různé scénáře. Na veletrhu mimo jiné uvedla své komplexní řešení pro obytné budovy, které kombinuje fotovoltaiku, úložiště energie a dobíjecí zařízení. Společnost Huawei pomáhá i budovat ekologičtější a efektivnější sítě dobíjecích stanic, které lze plynule upgradovat na další úroveň.