name | autoweek.cz

Nový elektrický e-Partner

Nový elektrický e-Partner

01.02.2021 | Vladimír Rybecký | Doprava

Peugeot uvádí elektricky poháněný užitkový vůz e-Partner. Chce jím posílit svoji pozici v segmentu lehkých užitkových vozidel.
Až na podzim Peugeot začne prodávat model e-Partner bude mít k dispozici kompletní řadu lehkých užitkových vozidel poháněných elektromotory. Součástí jeho elektrifikované nabídky je kromě novinky e-Partner také nový e-Expert a nový e-Boxer, který bude brzy k dispozici k objednání.
 
Peugeot Partner zaznamenal v posledních letech velký obchodní úspěch poháněn spalovacími motory. Od svého uvedení v roce 1996 jej byly vyrobeny dva miliony.
 
Trakční elektromotor má výkon 100 kW (136 k) a maximální točivý moment 260 N.m. Nový e-Partner umožní dojezd až 275 km podle WLTP a bude k dispozici ve dvou délkách - standardní 440 cm a dlouhé 475 cm. Bude se dodávat s třímístnou kabinou, v dlouhé verzi alternativně i pětimístnou. Má objemem nákladového prostoru až 4,4 m³, užitečné zatížení až 800 kg a utáhne přívěsu o hmotnosti až 750 kg. Dosáhne maximální rychlost 130 km/h a zrychlí z 0 na 100 km/h za 11,2 s.
 
V závislosti na verzi je volitelně k dispozici odkládací schránka v zavazadlovém prostoru, police pod sluneční clonou a horní přihrádka v přístrojové desce, což je umožněno instalací airbagu spolujezdce do čalounění stropu. Odkládací schránka nabízí prostor pro 15“ notebook a má otvor pro kabel.