name | autoweek.cz

Land Rover na tajné misi

Land Rover na tajné misi

14.10.2021 | Vladimír Rybecký | Nové modely

Souběžně s uvedením 25. filmu o Jamesu Bondovi No Time To Die představuje Land Rover vysoce exkluzivní speciální verzi Defender V8 Bond Edition.
Nový film s agentem 007 No Time To Die konečně po mnoha odkladech dorazil do kin. Ve filmu hrají významnou roli i vozy Land Rover Defender.
 
Specialisté oddělení Land Rover SV Bespoke chápou speciální edici Bond jak jako vzpomínku na desetiletí těsného spojení Land Roveru s filmy o agentovi 007 i jako ocenění zvláštní role, kterou modely Defender hrají ve filmu No Time to Die.
 
Speciální označení Defender 007 se objevuje na zádi, vytváří jej světelný kužel 007 před dveřmi při nastupování a vystupování z vozu, na podsvícených lištách prahů a v exkluzivní animaci dotykového displeje multimediálního systému Pivi Pro.
 
Speciální model Defender V8 Bond Edition, jehož výroba je omezena na 300 kusů s exkluzivním gravírovaným označením ‚One of 300‘, je k dispozici ve verzích 90 nebo 110. Vystupuje v duchu agenta ve službách Jejího Veličenstva: je diskrétní a tajemný, s rozšířenou výbavou Black Pack a 22“ koly Luna Gloss Black, brzdovými třmeny v barvě Xenon Blue a mnoha dalšími exkluzivními detaily.
 
Speciální naladění podvozku a převodovky doplňují na míru upravené pružiny a tlumiče a nového elektronicky řízeného aktivního zadního diferenciálu. O pohon se stará nedávno představený přeplňovaný osmiválec z modelu Defender V8 s neuvěřitelnými 386 kW (525 k) a točivým momentem 625 N.m. Je kombinován s osmistupňovou samočinnou převodovkou. Díky tomu tento speciální Defender sprintuje z 0 na 100 km/h za pouhých 5,2 s a dosahuje maximální rychlost 240 km/h.