name | autoweek.cz

Volkswagen Taigo do předprodeje

Volkswagen Taigo do předprodeje

07.10.2021 | Vladimír Rybecký | Nové modely

Volkswagen uvádí na trh nové malé SUV Coupe Taigo s cenou od 484 900 Kč. Je k dispozici se třemi motory TSI a třemi stupni výbavy.
Volkswagen s modelem Taigo rozšiřuje nabídku malých modelů - k Polu a T-Crossu přidává SUV kupé jako třetí variantu karoserie se základem na modulární platformě MQB A0. Nový model byl navržen v Brazílii, kde se prodává pod názvem Nivus. Pětidveřové Taigo se vyrábí ve španělské Pamploně.
 
Délka vozu je 4266 mm při rozvoru náprav 2566 mm. V základním uspořádání pětimístného interiéru je objem zavazadlového prostoru 438 l. Taigo kromě zvýšené polohy sedadel nabízí trendový životní styl se standardně dodávaným plně digitálním kokpitem, nejnovějšími řešeními konektivity a částečně autonomní jízdu Travel Assist s asistenčními a komfortními systémy.
 
Základní verze Taigo Life má zážehový tříválec 1,0 TSI/70 kW (95 k), střední cestu představuje 1,0 TSI/81 kW (110 k) a vrcholnou variantou je čtyřválcový zážehový 1,5 TSI/110 kW (150 k).
 
Základní výbava zahrnuje mimo jiné 16“ kola Belmont z lehké slitiny, audiosystém Composition se 4 reproduktory, DAB+, App-Connect, 4 vstupy USB-C, multifunkční kůží obšitý volant, LED světlomety, LED zadní svítilny, automatické ovládání světlometů, elektricky ovládaná vnější zpětná zrcátka, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, manuální klimatizaci, asistenční systémy Front Assist a Lane Assist, výškově nastavitelnou podlahu zavazadlového prostoru a černé podélné střešní nosiče.
 
Cena nového crossoveru Volkswagen Taigo začíná od 484 900 Kč a kromě rozsáhlé sériové výbavy zahrnuje také prodlouženou záruku na 3 roky/90 000 km. Nový Volkswagen Taigo bude oficiálně uveden na trh na začátku roku 2022.