name | autoweek.cz

Stellantis představí budoucnost řízenou technologiemi

Stellantis představí budoucnost řízenou technologiemi

30.12.2021 | Vladimír Rybecký | Trendy

Společnost Stellantis na veletrhu CES 2022 předvede ukázky pokročilé elektrifikace, technologií kokpitu, autonomie a konektivity poskytující příklady proměny skupiny Stellantis ve společnost zabývající se udržitelnou technologickou mobilitou.
Veletrh spotřební elektroniky CES 2022 v Las Vegas, probíhající od 5. do 8. ledna 2022, je ideálním prostředím pro prezentaci schopností společnosti Stellantis a pohled do budoucnosti pokročilé elektrifikace, udržitelné mobility, technologií interiéru, autonomie a konektivity.
 
„Vozidla jsou nedílnou součástí digitálního života lidí a budoucnost mobility je poháněna technologiemi. Elektrifikace, kde nabízíme 30 modelů včetně dodávek s palivovými články, konektivita a autonomie jsou důležité aspekty této budoucnosti, ale ani jeden z nich nemůže obstát sám. Naše kreativita, inženýrství a inovativní partnerství urychlují naši snahu o vybudování nejlepší a nejudržitelnější mobility pro naše zákazníky,“ řekl generální ředitel společnosti Stellantis Carlos Tavares.
 
Návštěvníci nemusí být přímo v Las Vegas, aby si mohli novinky společnosti Stellantis prohlédnout. Virtuální zážitek z expozice Stellantis na veletrhu CES 2022 bude k dispozici od 5. ledna 2022 na stellantisces2022.com.
 
Exponáty společnosti Stellantis na výstavě CES 2022
 
Chrysler Airflow Concept
Koncept, který ukazuje transformaci značky Chrysler směrem k čisté mobilitě a bezproblémové konektivitě.
 
Citroën Skate Mobility Concept
Autonomní elektrický přepravní robot určený do města, který v kombinaci s nástavbami, tzv. Pody, nabízí plynulou, sdílenou a kreativní mobilitu.
 
Citroën Ami
Městský elektromobil pro dvě osoby, který nabízí 100% online objednávání, inovativní způsoby distribuce a dobije se za jen 3 hodiny.
 
DS E-Tense FE21
Dvojnásobný šampion Mistrovství ABB FIA formule E, monopost o hmotnosti 900 kg využívá 900 V systém s akumulátorem o kapacitě 52 kWh napájejícím trakční elektromotor o výkonu 248 kW (338 k).
 
Nový Fiat 500e
Nové ztvárnění výrazu Dolcevita se zaměřením na sociální relevantnost a udržitelnost. Malý elektromobil je nejoblíbenějším modelem značky s dojezdem až 320 km. Současně je prvním městským vozem s autonomním řízením 2. úrovně.
 
Jeep Wagoneer a Grand Wagoneer
Znovuzrozený prémiový model představuje nový standard kultivovanosti a mobility s pohonem všech kol přináší řadu špičkových technologií, jako je například vestavěná TV Fire a displej před spolujezdcem.
 
Jeep Wrangler 4xe
Technicky nejvyspělejší a k životnímu prostředí nejohleduplnější Wrangler má plug-in hybridní pohon schopný absolvovat 34 km v čistě elektrickém režimu.
 
Jeep Grand Cherokee 4xe
První Grand Cherokee s plug-in hybridním pohonem signalizuje pokračující prosazování mobility s nulovými emisemi. Do roku 2025 Jeep nabídne plně elektrický model ve všech segmentech SUV. Grand Cherokee 4xe má dojezd s elektrickým pohonem 40 km, výkon 276 kW (375 k) a točivý moment 637 N.m. Vybaven je infotainmentem Uconnect 5 s 10,1“ displejem (25,7 cm) a aktualizací na dálku.