name | autoweek.cz

Citroën C1 Urban Ride asi přijde do výroby

Citroën C1 Urban Ride asi přijde do výroby

15.10.2014 | Vladimír Rybecký | Aktuality

Na autosalonu v Paříži vystavený koncept Citroën C1 Urban Ride zřejmě není jen designérským cvičením. Jako městský crossover by se tento vůz z produkce kolínské TPCA měl dostat i do sériové výroby.

Nový městský minivůz Citroën C1 z produkce kolínské automobilky TPCA byl uveden na trh před několika týdny. Na pařížském autosalonu byl představen koncepční vůz C1 Urban Ride ukazující jak potenciál individuálních úprav tohoto výrazného městského vozu. Současně ale použitými stylistickými prvky ve stylu SUV a o 15 mm vyšší stavbou ukazuje možnou podobu tohoto vozu jako crossoveru.

 

Už v Paříži ale generální ředitelka značky Citroën Linda Jacksonová uvedla, že v případě příznivého ohlasu veřejnosti se tento vůz dostane do sériové produkce. A vše nasvědčuje tomu, že reakce návštěvníků pařížského autosalonu na tento koncept předčila očekávání.

 

Podle ředitele designu značky Citroën Alexandra Malvala dokonce ani nebude potřeba realizovat žádné úpravy na výrobním zařízení, protože se jedná jen o stylisticky upravenou variantu sériového vozu. Týká se to i odlišně vypadajících nárazníků vpředu i vzadu či ochrany blatníků, protože jde pouze o dodatečné zesílení standardních komponent.

 

Jedná se o podobně koncipovaný vůz jako Opel Adam Rocks, který se právě dostává do sériové výroby, aby rozšířil nabídku tohoto zatím nejmenšího modelu Opelu.