name | autoweek.cz

Karoq přišel se Sluncem

Karoq přišel se Sluncem

19.05.2017 | Vladimír Rybecký | Aktuality

Škoda ve Stockholmu poprvé ukázala 500 hostům a statisícům lidí z celého světa on line na internetu své nové kompaktní SUV Karoq. Menší bratr Kodiaqu se zatím ukázal jen staticky, nicméně zanechal velmi příznivý dojem.
Muzeum moderního umění Artipelag je moderní stavbou citlivě zasazenou do okolní krajiny na jednom z ostrovů, na nichž se rozkládá švédská metropole. Právě zde Škoda poprvé představila své nové SUV Karoq aby zdůraznila stejné principy – citlivý přístup k životnímu prostředí ve spojení s moderní technikou. Jak nás ujistili místní, Karoq vstoupil do světa symbolicky provázen sluncem - po dlouhé zimě právě v den jeho premiéry Stockholm zalilo slunce a konečně přišlo teplé jarní počasí.
 
Po premiéře ve Stockholmu bude Karoq poprvé veřejnosti předveden v neděli při finále hokejového mistrovství světa v Kolíně n. R. a poté si v září odbyde výstavní premiéru na autosalonu ve Frankfurtu. Prodej by měl být zahájen koncem října.
 
Testy skončily, přichází premiéra
Karoq ve Stockholmu představil předseda představenstva společnosti Škoda Auto Bernhard Maier: „Dnes je ideální chvíle pro něco skutečně mimořádného, pro zcela nové auto od Škody. Po mnoha letech intenzivní práce a absolvování 2,5 milionu testovacích kilometrů přichází mimořádný okamžik pro celý tým pracovníků automobilky Škoda. V rámci Strategie 2025 chceme dávat přednost kvalitě nad kvantitou. Proto investujeme do nových technologií se zaměřením jak na nové systémy pohonu, tak na konektivitu. Také chceme rozšiřovat naši modelovou nabídku. Nejdůležitější v tomto ohledu bylo uvedení modelu Kodiaq, s nímž Škoda vstoupila do zcela nového segmentu velkých SUV. Nyní přichází jeho mladší bratr Karoq a otevírá novou kapitolu naší SIV ofenzivy. Po osmi letech nahrazuje velmi úspěšný model Yeti ale současně chce nabídnout mnohem víc. Využívá typické přednosti vozů Škoda a k tomu přidává novou digitální techniku a emocionální design. Prostě tak jako všechny vozy Škoda nabízí o trochu víc auta než ostatní, a to jak na cestě, tak i mimo ní.“
 
Člen představenstva pro obchod a marketing Werner Eichhorn k tomu dodal: „Jen devět měsíců po představení modelu Kodiaq přicházíme s dalším zcela novým vozem, s nímž vstupujeme do nejrychleji se rozvíjejícího segmentu kompaktních SUV, v němž se objem prodeje za posledních deset let ztrojnásobil a ve všech částech světa významně roste. Škoda je v Evropě s modely Fabia, Octavia a Superb jedničkou mezi vozy kombi. Nyní chceme výrazně posílit i své postavení mezi SUV.
 
Co Karoq nabídne navíc?
Karoq by měl velkou variabilitou oslovit především mladé rodiny. Segment kompaktních SUV sice dramaticky roste, a to vede k uvádění mnoha nových modelů. Čím chce Karoq oslovit potenciální kupující a čím chce být výjimečný? Určitě zapůsobí moderním designem s jasnými čistými liniemi typickými pro novou generaci vozů Škoda a hlásícími se k českému křišťálu. Zde v kompaktních rozměrech působí mnohem přitažlivěji než u většího bratra Kodiaqu. Karoq přitom nese charakteristické rysy vozů SUV dynamičnost a robustnost.
 
Design ale samozřejmě nestačí. Karoq přidává i nejnovější technické vymoženosti. Poprvé u vozu Škoda zde najdeme zcela digitální přístrojový panel. K elegantním liniím vozu přispívá i použití Full LED světlometů. Ve výbavě samozřejmě nechybějí nejnovější inteligentní asistenční systémy. Karoq nabízí možnost být i za jízdy neustále on line a využívat přednosti systému Škoda Connect a jeho prostřednictvím služeb aplikace Škoda Connect App.
 
Přitom všem je Karoq především auto a navíc nese značku Škoda. Proto po stránce možností praktického využití vyniká především prostorností, což korunuje zavazadlový prostor s objemem 521 resp. až 1630 l.
 
Unikátní je personalizace nastavení nejrůznějších parametrů až pro tři řidiče a k tomu možnost individuálního nastavení i pro hosta za volantem. Pro zájemce o jízdu mimo silnice je k dispozici kromě pohonu všech kol i volba režimu off road.