name | autoweek.cz

Digitální klíč pro připojení vozidel

Digitální klíč pro připojení vozidel

05.06.2017 | Vladimír Rybecký | Trendy

Společnost Lynk & Co.v Šanghaji poprvé otestovala svou zabudovanou aplikaci na sdílení vozidel. Digitální klíče díky cloudové technologii od Ericssonu umožňují vznik nových modelů vlastnictví a spolupráce prostřednictvím připojení na internet nové služby.
Výrobce automobilů Lynk & Co. se spojil se společností Ericsson s cílem spolupracovat na rozvoji konektivity vozidel. Díky službě Connected Vehicle Cloud od společnosti Ericsson a své přední pozici na trhu v oblasti cloudu a Internetu věcí (IoT) předvedly první zabudovanou funkcionalitu pro sdílení vozidel na světě.
 
Z výzkumů vyplývá, že většina vozidel se více než 90 % času nevyužívá. Digitální klíč od Ericssonu a platforma pro sdílení vozidel od Lynk & Co. poskytují přístup k vozidlům značky Lynk & Co. přes smartphone, který umožňuje majiteli na dálku poskytnout přístup ke svému autu. Prostřednictvím aplikace od Lynk & Co. mohou majitelé automobilů kontrolovat, sledovat a sdílet svá vozidla přes svůj smartphone nebo přímo z auta.
 
Značku Lynk & Co. v říjnu 2016 představila čínská automobilka Geely, která vlastní i  Volvo Cars. Jejím prvním  modelem je Lynk & Co. 01. Konektivita je ústřední rysem značky Lynk & Co. Její vozidla nabízejí širokou škálu připojených technologií. Aplikace, zobrazené na velkém centrálním displeji, jsou prostřednictvím palubní telematiky nepřetržitě připojeny ke cloudu Lynk & Co. z dílny společnosti Ericsson. To vytváří ekosystém s téměř neomezenými možnostmi pro vznik funkcí a služeb.