name | autoweek.cz

Volkswagen Multivan eHybrid přijíždí

Volkswagen Multivan eHybrid přijíždí

15.11.2021 | Vladimír Rybecký | Nové modely

Na veletrhu e-Salon v Letňanech Volkswagen Užitkové vozy v české výstavní premiéře představil plug-in hybridní Multivan.
Volkswagen Užitkové vozy na veletrhu čisté mobility e-Salon 2021 v Letňanech v české výstavní premiéře představil nový model Multivan eHybrid. Ten nabízí kombinaci elektrického pohonu pro každodenní dojíždění na kratší vzdálenosti a spalovacího motoru pro dálkové jízdy s možností rychlého doplňování paliva. K dispozici bude jen jako až sedmimístné MPV a ne v užitkové verzi. Standardní výbavou jsou nově samostatná sedadla ve druhé řadě, která lze i vyjmout.
 
Pro Volkswagen Užitkové vozy to znamená, že bude souběžně nabízet tři modely vyráběné na rozdílných platformách společně v závodě v Hannoveru, tedy stávající Transporter T6.1 se spalovacími motory, nový minivan Multivan T7 poprvé na platformě MQB včetně verze s plug-in hybridním pohonem a připravovaný ID.Buzz, elektromobil na platformě MEB, který se představí v roce 2022.
 
Nový Volkswagen Multivan eHybrid používá osvědčený plug-in hybridní pohon, který kombinuje nulové emise ve městě s velmi dlouhým dojezdem při překonávání dlouhých vzdáleností. Sada lithio-ionových akumulátorů s využitelnou kapacitou 10,4 kWh umožňuje Multivanu eHybrid dojezd s čistě elektrickým pohonem 46 až 50 km podle WLTP. Celkový dojezd i s pohonem na benzin, který zajišťuje osvědčený hospodárný motor 1,.4 TSI/85 kW a šestistupňová dvouspojková převodovka DSG, je až 700 km. Největší systémový výkon je 160 kW (218 k). Normovaná spotřeba paliva a elektrické energie podle metodiky EU je 1,5 až 1,6 l/100 km resp. 14,5 až 14,6 kWh/100 km.
 
 „První hybridní Multivan zná již také svou cenu pro český trh. Zákazníci mohou tento všestranný a ekologický automobil objednávat již za 1 436 876 Kč včetně DPH,“ říká Jakub Šebesta, ředitel divize Volkswagen Užitkové vozy společnosti Porsche Česká republika.